AKTUELL: Trygve Ottersen ble tidligere i år hentet fra FHI for å styrke DMPs arbeid med beredskap. Flere peker på han som mulig ny DMP-direktør.

«Høyaktuell» som ny DMP-direktør: Dette sier Trygve Ottersen om spekulasjonene

FHI-veteran Trygve Ottersen ble tidligere i sommer utnevnt som «fungerende assisterende direktør» i Direktoratet for medisinske produkter. Nå spekuleres det i at han kan bli neste direktør for DMP. – Alltid hyggelig å bli nevnt, sier Ottersen.

Publisert

Tidligere i sommer ble det kjent at Audun Hågå, mangeårig direktør for DMP (tidligere Legemiddelverket), snart går av med pensjon etter over ti år i lederstolen. 

HealthTalk har gjennom både en artikkel og en podcast-episoden tatt opp diskusjonen om hvem som kan være aktuelle for toppjobben i det nyopprettede direktoratet. Flere kjente navn er på listen, inkludert stortingsrepresentant Sveinung Stensland, LMI-sjef Leif Rune Skymoen, tidligere koronageneral Espen Nakstad og HOD-departementsråd Cathrine Lofthus.

Men ett interessant navn har sneket seg unna spekulasjonene.

Ottersens nye rolle

Noen måneder før det ble kjent at Hågå skal gå av med pensjon, ble det kjent at Trygve Ottersen, daværende områdedirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet, gikk på utlån fra FHI til DMP. I dag innehar han rollen som «fungerende assisterende direktør». 

DMP har etter det HealthTalk erfarer ikke tidligere operert med assisterende direktør som stillingstittel.

– Jeg ble hentet til DMP fordi de trengte mer trykk på arbeidet med forsyningssikkerhet og beredskap, som ble en sentral del av direktoratets utvidede mandat fra årsskiftet. Jeg har jobbet en god del med beredskap, samt flere aspekter knyttet til forsyningssikkerhet i FHI, og jeg så på denne oppgaven som svært meningsfull, sier Ottersen til HealthTalk. 

Han bekrefter at han nå jobber fulltid i DMP, men at han teknisk sett er på utlån fra FHI.

– Min siste jobb i FHI var å lede område for smittevern, som tradisjonelt har vært det største området i FHI. Dette innebar hovedansvaret for håndtering av covid 19-pandemien og det som har med vaksinasjon å gjøre. Jeg har også tidligere ledet område for helsetjenester i FHI, som blant annet jobbet med vurdering av legemidler og medisinsk utstyr, sier han. 

– Hvordan har du opplevd din første tid i DMP?

– Det har vært veldig positivt. Jeg hadde fra før et godt inntrykk av DMP som samarbeidspartner til FHI, og jeg har opplevd et veldig konstruktivt og høykompetent miljø i DMP. Det er et sterkt fokus på det nye mandatet, inkludert det som omhandler forsyningssikkerhet og beredskap. 

– En viktig stilling

– Flere av våre lesere har spilt inn deg som høyaktuell kandidat til stillingen som ny DMP-direktør etter Audun Hågå. Hva tenker du om det?

– Det er alltid er hyggelig å bli nevnt i slike sammenhenger. Jeg har ikke søkt på stillingen, men det er ingen tvil om at DMP er en svært viktig aktør både for helsetjenesten og folkehelsen, og at det dermed er en viktig stilling. 

– Har du tenkt å søke på stillingen, eller blitt oppfordret til å søke?

– Om jeg har blitt oppfordret til å søke? Flere har nevnt for meg at stillingen er utlyst, svarer Ottersen kort.

– Hva blir viktigst for deg og direktoratet i tiden som kommer?

– Når det gjelder forsyningssikkerhet og beredskap har vi flere klare og prioriterte oppgaver. Vi skal få på plass nye nasjonale samarbeidsstrukturer, ettersom det er mange ulike aktører som har viktige roller på dette feltet. I juni ble Utvalg for forsyningssikkerhet for medisinske produkter etablert, og det skal vi få godt i gang i høst. 

Ottersen nevner også at direktoratet skal få bedre oversikt over status for medisinske produkter i Norge, inkludert lagerbeholdning. 

– Vi planlegger dessuten å utarbeide en ny flerårsplan for styrkingen av forsyningssikkerhet og beredskap i samarbeid aktørene i utvalget og flere andre. Vi skal få så mye momentum som mulig når folk er fullt tilbake fra ferie, sier han. 

Powered by Labrador CMS