Ny podcast: Hvem blir ny toppsjef i DMP, og klarer den nye helseministeren å få ned ventetiden på medisiner?

Hvem er de heteste kandidatene til å bli ny toppsjef i Direktoratet for medisinske produkter? Og vil den nye helseministeren klare å redusere ventetiden på viktige medisiner?

Publisert Sist oppdatert

Dette diskuterer vi i den siste HealthTalk-podcasten. 

Rett før sommerferien bygget det seg opp en politisk krise eller et opprør blant opposisjonspolitikerne på Stortinget, etter at VG og Health Talk rapporterte om de lange ventetidene på legemidler i Beslutningsforum. 

SV og FrP sa de ville legge ned Beslutningsforum. Høyre gikk som vanlig mer forsiktig i dørene og foreslo at særnorske krav til dokumentasjon ved godkjenning av legemidler identifiseres og vurderes fjernet og at det bør vurderes om andre enn Direktoratet for medisinske produkter (DMP) kan foreta metodevurderingen. 

Den nye helseministeren, Jan Christian Vestre, forsøkte å gjenvinne politisk kontroll ved å innkalle helsetoppene fra legemiddelindustrien, DMP og Beslutningsforum til et dialogmøte for å finne tiltak som kan redusere ventetidene. Men vil dette gi resultater? 

– Det blir ikke lett når Beslutningsforum og Legemiddelindustrien ikke engang er enige om hvor lang tid det tar å innføre nye legemidler og hvem som har ansvaret for de lange ventetidene, sier HealthTalk-redaktør Hans Anderssen.

Direktør Audun Hågå i DMP går snart av med pensjon. Hvem er aktuelle kandidater til å overta denne viktige stillingen? I vår podcast spekulerer vi blant annet i om disse får en telefon fra helseministeren: 

  • Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H)
  • LMI-sjef Leif Rune Skymoen
  • Assisterende helsedirektør og coronageneral Espen Rostrup Nakstad. 

Vi tror også at to toppledere i Helse- og omsorgsdepartementet kan være aktuelle: 

  • Departementsråd Katrine Lofthus og 
  • Ekspedisjonssjef Line Vold

Vi har også flere andre spennende navn på listen men vil gjerne få innspill fra våre lyttere og lesere om hvem dere tror kan være aktuelle kandidater.

Powered by Labrador CMS