SELGER MER I NYKODE: Radforsk og administrerende direktør Jonas EInarsson.

Radforsk fortsetter storsalg av aksjer i Nykode

Radforsk Investeringsstiftelse har fredag solgt 7,5 millioner aksjer i bioteknologiselskapet Nykode Therapeutics. – Vi har valgt å selge en stor blokk og dermed kvitte oss med all bankgjeld, sier Radforsk-sjef Jónas Einarsson til Finansavisen.

Publisert Sist oppdatert

Radforsks børsnoterte aksjeportefølje består av Nykode, Ultimovacs, Circio og PCI Biotech.

Dette nye salget kommer etter et tidligere nedsalg i Nykode på totalt 6,2 millioner aksjer. Etter det siste salget sitter investeringsselskapet igjen med 10,3 millioner aksjer, med en anslått verdi på rundt 48 millioner kroner.

I selskapets egen podcast, Radium, uttalte Radforsk-sjef Jónas Einarsson i begynnelsen av september at salget ikke skyldtes manglende tro på teknologien i Nykode, men at Radforsk ble tvunget til det på grunn av likviditetsutfordringer.

– Nå har den perfekte stormen truffet oss på alle måter. Ultimovacs har vært en stor skuffelse; det var aksjen jeg virkelig trodde skulle lykkes, sier han, og fortsetter:

– Vi havnet i en situasjon hvor vi måtte selge. Det er ikke fordi vi ikke har tro på teknologien, men dessverre var det også andre som måtte selge, noe som skaper en negativ spiral. Vi måtte frigjøre likviditet, og vi solgte så mye som nødvendig, men ikke mer enn det. Om vi må selge mer senere, vet jeg ikke. Vi får se hvordan markedet utvikler seg.

Ifølge 2023-regnskapet har Radforsk en gjeld på 152 millioner kroner og en egenkapital på 697 millioner kroner, hovedsakelig bestående av selskapets børsnoterte aksjeportefølje. Egenkapitalen har imidlertid fått en kraftig knekk gjennom 2024 og er nå redusert til rundt 145 millioner kroner. Dermed står Radforsk i fare for å ha negativ egenkapital. Dette svekker stiftelsens økonomiske stabilitet og evne til å håndtere gjeldsforpliktelser.

Powered by Labrador CMS