Podcast:

– Det skal veldig mye til for at investorene skal kaste penger etter det selskapet

DNB Markets-analytiker Geir Hiller Holom er brutalt ærlig om hva han tenker om tilstanden til norsk biotekbransje i siste episode av HealthTalk-podcasten. – Med fasit i hånd, så kan man jo si at man har vært altfor optimistisk.

Publisert Sist oppdatert

HealthTalk-redaksjonen er tilbake med en ny episode av HealthTalk-podcasten. Denne uken har redaktør Hans Anderssen besøkt DNB-analytiker Geir Hiller Holom. 

Holom er kjent som en av Norges fremste biotek-analytikere, og er jevnlig sitert i finans- og næringslivspressen om norske børsnoterte biotekselskaper. Flere store og små aksjonærer lytter dermed  til Holoms råd om kjøp eller salg av biotekaksjer.

– Ser dessverre mørkt ut

I episoden snakker Holom og redaktør Hans Anderssen følgelig om de tre store selskapene vi i dag har i Norge: Ultimovacs og Nykode Therapeutics og BergenBio. 

– Skal vi starte litt med Ultimovacs? De har jo opplevd ganske nedslående resultater nå i tre studier, og spørsmålet er vel om det finnes håp for selskapet. Hva er din mening om det?  spør Anderssen.

– Det er et godt spørsmål, og det er et spørsmål jeg får fra mange investorer, i hvert fall etter hudkreftstudien, som dessverre de ikke lyktes med, og nå lyktes man jo heller ikke med hode- og halsstudien. Så tilliten til UV1-vaksinen og teknologien, og at den skal gi en klinisk betydning, meningsfull effekt hos pasienter, er jo betydelig svekket. Og vi registrerer jo også at markedet, investorer, også har mistet tilliten. Så vi er veldig bekymret for det selskapets fremtid, svarer Hiller Holom, og legger til:

– Dessverre tror vi ikke at selskapet vil lykkes med å komme med noen data som vil generere noe særlig investorinteresse innenfor den såkalte «financial runway» de har nå. Så nei, det ser dessverre etter vårt syn mørkt ut for Ultimovacs, sier han. 

Dette gjelder selv om det kommer positive resultater fra deres siste studie, DOVAC-studien. 

– Dessverre er tilliten til  vaksinen såpass ødelagt at jeg tror det skal veldig mye til for at investorene skal kaste penger etter det selskapet, sier han.

– En dramatisk nyhet

Hiller Holom innrømmer også at han ble satt ut av den nylige nyheten om at Nykode, Norges største biotekselskap, stoppet deres antatt viktigste studie i USA, noe som fikk børsverdien til å rase. 

– Jeg skal ikke påstå at jeg satte kaffen i halsen, men jeg kunne nok ha gjort det om jeg hadde drukket kaffe, for jeg ble virkelig overrasket. Dette er jo tross alt en dramatisk nyhet, sier DNB-analytikeren.

Hiller Holom mener selskapene nå er avhengige av resultater fra de til nå lukrative partnerskapene de har inngått med Regeneron og Genentech.

Overreaksjon

– Innenfor selskapets finansielle «runway», så vil man jo ikke få, slik vi ser det, få noe data av stor betydning, og da er man litt prisgitt at det kommer noe ut av disse partnerskapene på kort sikt, sier han. Han har tro på at det kommer positive data og har i en fersk analyse en kjøpsanbefaling på Nykode-aksjen med et kursmål på 21 kroner fra dagen nivå på 6,5 kroner. –  Vi mener at aksjen har vært utsatt for en overreaksjon, noe som også reflekterer den lave tilliten til selskapet akkurat nå, noe som gjenspeiles i kursen. Likevel tror vi at det kan komme positive bidrag fra partnere innenfor den nåværende runway-perioden, og derfor ser vi på dette som en god kjøpsmulighet, sier han. 

Geir Hiller Holom sier at BergenBio har levert greie data opp gjennom årene, ikke nødvendigvis fantastiske, men til dels lovende, med gode sikkerhetsresultater. – Vi har fortsatt tro på virkningsmekanismen til deres AXL-inhibitor, men resultatene har ikke vært så sterke som man hadde håpet, sier han. 

Dette har ført til at selskapet har gjort flere strategiske endringer og for et par år siden valgte de å fokusere kun på førstelinje ikke-småcellet lungekreft i STK11-mutert subgruppe, der de har en pågående enarmet studie med 40 pasienter i førstelinje som vil rapportere data mot slutten av året. Men i en fersk analyse opprettholder DNB Markets sin salgsanbefaling på selskapet og spår kursen ned til 5 kroner fra dagens nivå på 11 kroner. 

Holom tror ikke studien vil tiltrekke seg tilstrekkelig investorinteresse før selskapet trenger ny kapital. – Vi er bekymret for at selv lovende data fra denne studien ikke vil være tilstrekkelige til å skape betydelig aksjeverdi, spesielt i det nåværende markedsklimaet. Vi forventer at legemiddelet vil vise seg trygt, men det vil sannsynligvis være stor usikkerhet rundt effektdataene på grunn av det relativt lave antallet pasienter og den korte oppfølgingstiden, sier han.

Vil du høre mer om Geir Hiller Holoms tanker om den norske biotekbransjen generelt, og hans tanker om flere av de norske firmaene vi ikke har nevnt til nå? Se videopodcasten øverst i saken, eller lytt til podcasten der du hører på podcast!

Powered by Labrador CMS