Beslutningsforum 23. september:

FORNØYDE: – Beslutningsforum har i dag godkjent off-label bruk av BTK-legemidler for mantelcellelymfom og CAR-T-behandlingen Tecartus for samme diagnose. Kun én behandling fikk avslag, forteller leder i Beslutningsforum Terje Rootwelt og fagdirektør Ulrich Spreng.

NÅ: Beslutningsforum sier ja til åtte av ni saker

Beslutningsforum har i dag godkjent off-label bruk av BTK-legemidler for mantelcellelymfom og CAR-T-behandlingen Tecartus for samme diagnose. Kun én behandling fikk avslag.

Publisert Sist oppdatert

HealthTalk vil snart publisere et intervju med Beslutningsforums leder, Terje Rootwelt, om det omdiskuterte BTK-anbudet og godkjenningen av Tecartus.

Den eneste behandlingen som fikk nei i mandagens møte i Beslutningsforum var glofitamab (Columvi) som monoterapi til behandling av voksne pasienter med residiverende eller refraktært diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL) etter to eller flere linjer med systemisk terapi. 

Disse sakene fikk grønt lys i forumets møte:

  • Elranatamab (Elrexfio) som monoterapi til behandling av voksne pasienter med tilbakevendende og refraktær myelomatose, som har mottatt minst tre tidligere behandlinger, inkludert et immunmodulerende legemiddel, en proteasomhemmer og et anti-CD38-antistoff, og har vist sykdomsprogresjon under siste behandling. Lenke til metodeside
  • Durvalumab (Imfinzi) i kombinasjon med karboplatin og paklitaksel som førstelinjebehandling hos voksne med primær avansert eller tilbakevendende endometriekreft som er kandidater for systemisk behandling, etterfulgt av vedlikeholdsbehandling med durvalumab (Imfinzi) som monoterapi ved endometriekreft som er mismatch repair deficient (dMMR). Lenke til metodeside
  • Anbud på Brutons tyrosinkinase (BTK)-hemmere til behandling av voksne pasienter med residiverende eller refraktær mantelcellelymfom. 
  • Brexucabtagene autoleucel (Tecartus) til behandling av voksne pasienter med residivert eller refraktær mantelcellelymfom (MCL) etter to eller flere runder med systemisk behandling inkludert en Brutons tyrosinkinase-hemmer (BTK-hemmer) - ny pris. 
  • Darolutamid (Nubeqa) til menn med metastatisk hormonsensitiv prostatakreft (mHSPC) i kombinasjon med docetaksel og androgen deprivasjonsbehandling - subgruppe der abirateron ikke er egnet.
  • Lanadelumab (Takhzyro) til rutinemessig forebygging av residiverende anfall av hereditært angioødem (HAE) hos pasienter som er 12 år eller eldre - revurdering. Lenke til metodeside
  • Faricimab (Vabysmo) til behandling av voksne pasienter med nedsatt syn som følge av makulaødem sekundært til retinal veneokklusjon (gren-RVO eller sentral-RVO).
  • Belatacept (Nulojix) i kombinasjon med kortikosteroider og en mykofenolsyre (MPA) som profylakse mot transplantatavstøting hos voksne nyretransplanterte. Lenke til metodeside
Powered by Labrador CMS