Podcast fra Arendalsuka:

Beslutningsforum-sjefen: Frustrert over påstander om ensidig prisfokus

Helse Sør-Øst-direktør og leder av Beslutningsforum,Terje Rootwelt, innrømmer at det er utfordrende å stå i kritikkstormen når Beslutningsforum sier nei til nye legemidler. Han avviser imidlertid påstandene om at beslutningene kun er basert på legemiddelprisene. 

Publisert Sist oppdatert

HealthTalk avsluttet sin tilstedeværelse på Arendalsuka med en podcast med prominente gjester: 

Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst og leder i Beslutningsforum, og Ulrich Spreng, fagdirektør i Helse Sør-Øst og og leder i Bestillerforum, tok seg tid i et travelt opplegg på Arendalsuka for å gjeste HealthTalk-podcasten, for anledningen i Lille Hjerneteltet på bryggekanten i Arendal. 

I tillegg til å snakke med Spreng og Rootwelt om tilgang på legemidler, tar vi for oss direktørenes andre og kanskje viktigste roller som ledere av Helse Sør-Øst - landets største arbeidsgiver for helsepersonell. Rootwelt legger ikke skjul på at ventetidsløftet til vår nye helseminister Jan Christian Vestre står i fokus om dagen. 

– Han er veldig energisk og fremoverlent, og veldig positiv for dette, så det blir bra, sier Rootwelt om den nye helseministeren. 

Beslutningsforums leder er også klar på at det har vært en utfordring å stå i mediestormen rundt nei-vedtakene knyttet til nye legemidler.

– Jeg synes at det har vært ubehagelig å få så mye kritikk for den saksbehandlingstiden, som jo ikke ligger innenfor det som jeg har direkte beslutningsmyndighet og styring over. Men jeg kan love deg, jeg har jobbet mye og i dialog med partene for at den tiden må ned, sier han i podcast-episoden. 

Se hele videopodcast-episoden øverst i saken eller lytt til podcasten der du hører på podcast!

Powered by Labrador CMS