– Det å få et sammenligningsgrunnlag parallelt gjør at vi tidligere kan kvalitetssikre og se verdien av de kommende dataene, sier Martin Olin, administrerende direktør i BerGenBio.

BerGenBio inngår samarbeid med Tempus for å fremskynde utviklingen av bemcentinib

Bioteknologiselskapet BerGenBio skal samarbeide med det amerikanske teknologiselskapet Tempus for å få fart på utviklingen av deres legemiddel, bemcentinib. Samarbeidet gir BerGenBio tilgang til et spesialtilpasset datasett som vil gi verdifull innsikt i den aktuelle pasientgruppen og kvalitetssikre resultatene fra deres pågående studie.

Publisert

Tempus, kjent for sin avanserte AI-drevne plattform med kliniske og molekylære data, vil tilgjengeliggjøre et spesialtilpasset datasett som fungerer som en syntetisk kontrollgruppe. Dette gjør det mulig for forskerne å sammenligne resultatene fra pasienter behandlet med bemcentinib med resultater fra pasienter som ikke har fått behandlingen, noe som kan styrke påliteligheten av funnene.

Martin Olin, administrerende direktør i BerGenBio, uttaler at integreringen av Tempus' plattform i hovedstudien vil gi et verdifullt sammenligningsgrunnlag for dataene som avdekkes i fase 2a-delen av studien. – Det å få et sammenligningsgrunnlag parallelt gjør at vi tidligere kan kvalitetssikre og se verdien av de kommende dataene, sier Olin.

BerGenBio startet i mars opp fase 2a-delen av hovedstudien, som undersøker sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib i kombinasjon med standard behandling hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft og mutasjon i STK11-genet. Denne pasientgruppen har et stort udekket medisinsk behov, og bemcentinib representerer en ny og lovende behandlingsmulighet.

Bemcentinib er en daglig pille som hemmer AXL-proteinet, et protein assosiert med behandlingsresistens og dårlig prognose. Legemiddelet har allerede vist lovende resultater ved å forbedre responsen på såkalt kontroll behandling i prekliniske studier på mus og i tidlige kliniske studier på mennesker.

Kate Sasser, Chief Scientific Officer ved Tempus, uttrykker stor entusiasme for samarbeidet med BerGenBio. – Vi gleder oss over å samarbeide med BerGenBio for å akselerere utviklingen av presisjonsbehandling for pasienter med ikke-småcellet lungekreft og mutasjon i STK11-genet. Sammen satser vi på å oppnå innsikt som til slutt vil forbedre skjebnen til pasientene og redefinere standard behandling for denne utfordrende lidelsen, sier Sasser.

Når hovedstudien er avsluttet, planlegger BerGenBio å presentere funn og innsikt til relevante regulatoriske myndigheter som et neste steg i videreutviklingen av bemcentinib. Dette samarbeidet med Tempus kan dermed bli en viktig milepæl i selskapets arbeid med å utvikle nye behandlingsalternativer for pasienter med ikke-småcellet lungekreft.

Powered by Labrador CMS