Ultimovacs har besluttet å stanse pasientrekrutteringen i sin pasientstudie LUNGVAC, opplyser administrerende direktør Carlos de Sousa.

Stopper rekruttering til lungekreftstudie

Ultimovacs har besluttet å stanse pasientrekrutteringen i sin pasientstudie LUNGVAC, som undersøker effekten av kreftvaksinen UV1 kombinert med immunterapi som førstelinjebehandling av inoperabel avansert eller metastatisk ikke-småcellet lungekreft. Nyheten sender aksjen ned 21 prosent. 

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til beslutningen er det selskapet omtaler som «svært langsom rekruttering», hovedsakelig som følge av nye behandlingsalternativer som har blitt tilgjengelige for pasientgruppen.

Dette representerer nok et tilbakeslag for Ultimovacs, som har hatt flere utfordringer med sine kliniske studier.  

Nyheten bidrar til at en allerede utbombet Ulimovacs-aksje faller med 21 prosent onsdag. I dag kom også nyheten at Ultimovacs blir ekskludert fra Hovedindeksen på Oslo Børs (OSEBX). De blir også tatt ut av fondsindeksen på Oslo Børs (OSEFX).

Beslutningen om å stoppe rekrutteringen ble tatt i samråd med studieleder Odd Terje Brustugun og de andre utprøverne i LUNGVAC-studien. Studien vurderer UV1 i kombinasjon med sjekkpunkthemmerne Libtayo (cemiplimab) eller Keytruda (pembrolizumab) som førstelinjebehandling hos pasienter med inoperabel avansert eller metastatisk ikke-småcellet lungekreft. 

Til tross for avsluttet rekruttering vil de 31 pasientene som allerede er inkludert i studien siden 2022, bli behandlet og fulgt opp i henhold til protokollen. Topplinjedata fra disse pasientene er forventet i første halvdel av 2025.

– Vi har hatt tett dialog med LUNGVAC-utprøverne om utfordringene knyttet til rekruttering, som skyldes endringer i standardbehandlingen for pasienter med ikke-småcellet lungekreft og redusert antall kvalifiserte pasienter for studien. Etter anbefaling fra utprøverne stopper vi rekrutteringen og vil analysere dataene fra de inkluderte pasientene, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs. – Vi setter stor pris på innsatsen til utprøverne, deres kliniske team og alle pasientene som har deltatt, og ser frem til å analysere topplinjedataene neste år, legger han til.

Den pågående DOVACC-studien, som undersøker UV1 i kombinasjon med olaparib og durvalumab som andrelinjebehandling for BRCA-negativ eggstokkreft, er nå den eneste Ultimovacs-studien uten avlesning. Pasienter blir fortsatt screenet og inkludert i denne studien, og topplinjeresultater er ventet i første halvdel av 2025.

Powered by Labrador CMS