Roche-immunterapi mislykkes i lungekreftstudie
En eksperimentell kreftbehandling fra Roche klarte ikke å forbedre overlevelsen i en stor lungekreftstudie.
Roche sier i en uttalelse at kombinasjonen av tiragolumab og deres etablerte immunterapi Tecentriq ikke viste bedre resultater enn Tecentriq alene når det gjelder det primære endepunktet i studien, som var totaloverlevelse.
Fase 3-studien SKYSCRAPER-01 omfattet over 500 pasienter med en avansert form for ikke-småcellet lungekreft der svulstene hadde høyt PD-L1-uttrykk.
Tiragolumab er designet for å målrette proteinet TIGIT, som i de senere år har blitt sett på som en lovende neste-generasjons behandling innen kreftimmunterapi. Både Roche og flere andre legemiddelselskaper har investert betydelige ressurser i utviklingen av anti-TIGIT-behandlinger, med mål om å bygge videre på suksessen til eksisterende immunterapier rettet mot proteinet PD-1 som Tecentriq, Keytruda og Opdivo.
Varierende suksess
Tidlige kliniske resultater for anti-TIGIT-behandlinger har vært varierende, noe som har skapt tvil om hvorvidt selskapene har funnet en effektiv tilnærming for å målrette TIGIT. Blant annet kunngjorde Roche tidligere i år at SKYSCRAPER-06-studien, som evaluerte tiragolumab i en annen lungekreftindikasjon, heller ikke nådde sine mål. 06-Studien testet en kombinasjon av tiragolumab, Tecentriq og kjemoterapi mot MSDs immunterapi Keytruda og kjemoterapi. Roche-kombinasjonen presterte faktisk dårligere enn Keytruda-armen, og selskapet stoppet en rekke av sine studier med tiragolumab.
– Positivt overrasket
Andre selskaper har mer suksess med sine anti-tigitkandidater. På Europas største kreftkongress ESMO presenterte biotekselskapet iTeos Therapeutics og deres partner GSK resultater fra en fase 2-studie på lungekreft. Selskapene rapporterte at deres kombinasjon av et TIGIT-rettet antistoff og GSKs immunterapi Jemperli (dostarlimab) økte andelen pasienter som opplevde at svulstene krympet sammenlignet med de som kun fikk Jemperli. Studien fokuserte på pasienter med avansert ikke-småcellet lungekreft der svulstene hadde høyt PD-L1-uttrykk.
– Jeg ble positivt overrasket og syntes dette ser veldig bra ut. Det de har gjort er å legge til TIGIT-hemmeren Belrestotug i kombinasjon med PD-1-hemmeren dostarlimab, fortalte overlege og forsker på OUS, Vilde Drageset Haakensen til HealthTalk.
– Dette er en relativt liten studie, og man har ikke langtidsoverlevelse, så man må jo se det litt an, men det var ganske overbevisende forbedring av responsraten, sier Haakensen.
Samtidig kunngjorde Roche at de vil kjøpe Poseida Therapeutics, som utvikler ferdiglagde CAR-T-behandlinger for både kreft og autoimmune sykdommer, for omtrent én milliard dollar. Avtalen forventes å bli fullført i første kvartal neste år.