BYTTER BEITE: Kari Rolfsjord er ny konsulent i Menon Economics. Her avbildet med Menon-partner Erland Skogli.

Kari Rolfsjord forlater Novartis - går til Menon Economics

Journalisten og økonomen har innehatt en rekke roller i legemiddelindustrien over flere år, men nå vil Kari Rolfsjord tilbake til økonomien, og blir en del av konsulentselskapet Menon Economics.

Publisert

Erland Skogli, partner i Menon Economcs, sier følgende i en uttalelse til HealthTalk:

– Kari har med sin fagbakgrunn innen samfunnsøkonomi og helseøkonomi, og mange års erfaring med å anvende fag i praksis, nøyaktig den profilen som oppdragsgivere i stadig større grad etterspør.

Lang fartstid i industrien

Rolfsjord har de siste årene hatt flere ulike stillinger i Novartis Norge, og kommer fra jobben som direktør for myndighetskontakt i selskapet. 

Hun er utdannet journalist og økonom, og fullfører for tiden en andre mastergrad i helseøkonomi ved Universitetet i Oslo (UiO). Rolfsjord har nærmere ti års erfaring fra legemiddelindustrien, og jobbet ved hovedkontoret til Novo Nordisk i Danmark før hun begynte i Novartis Norge

– Jeg har hovedsakelig jobbet med tilgang og helseøkonomi, med alt fra anbud til helseøkonomiske vurderinger. De siste årene har jeg vært direktør for myndighetskontakt, og jobbet med bransjepolitikk og rammebetingelser.

– Hva er årsaken til at du nå bytter ut legemiddelindustrien med Menon Economics?

– Menon har stått høyt på listen over arbeidsplasser helt siden jeg studerte samfunnsøkonomi på Blindern. Jeg er svært glad for erfaringen jeg har fått fra legemiddelindustrien: Det er en bransje der en får erfare viktigheten av gode kunnskapsgrunnlag og hvordan helseøkonomiske prioriteringer gjøres i praksis, sier Rolfsjord.

Vil jobbe med nye bransjer

Hun sier det ikke var en enkel avgjørelse å skulle forlate Novartis. 

– Jeg forlater et godt miljø, en god leder og en spennende rolle. Personlig ønsket jeg å jobbe mer analytisk. I Menon får jeg også anledning til å jobbe med andre områder innen helsesektoren og med både offentlig og privat sektor som oppdragsgivere. Spesielt interessant blir det å jobbe med andre aktører innen den norske helsenæringen, som e-helse og medtech.

– Du forlater en lederstilling i industrien for å bli økonomisk konsulent?

– Det stemmer. Men for meg handler ikke det å gjøre karriere alltid om å klatre oppover på en stige. Jeg ser på det mer som et klatretau, der man kan ta et steg til siden, utvikle seg og forhåpentligvis tilføre nye perspektiver og kunnskap.

Powered by Labrador CMS