Trygve Ottersen blir ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter

Trygve Ottersen (41) ble i statsråd fredag oppnevnt som ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter (DMP). Ottersen gikk i juni i år inn i stillingen som fungerende assisterende direktør i DMP.

Publisert Sist oppdatert

Mellom 2021 og 2024 var han områdedirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet.

– Jeg ser frem til å lede Direktoratet med mange nye oppgaver og et enda viktigere samfunnsoppdrag. Det er en krevende, men svært meningsfull oppgave, sier Ottersen i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre sier han vil gratulere Ottersen med en av Helse-Norges mest spennende jobber. 

– Ottersen har markert seg som en kapasitet innen smittevern og beredskap. Jeg gleder meg derfor til å samarbeide med ham og DMP i tiden fremover, seier Vestre i en uttalelse.

Ottersen begynte som forsker  på Fokehelseinstituttet (FHI) i 2014 før han i 2017 gikk inn i stillingen som områdedirektør for helsetjenester. Han er lege med doktorgrad og har hatt en rekke høythengende internasjonale engasjementer, blant annet som FN sin spesialutsending for ebola. Han har også en merittliste som forsker ved Universitetet i Bergen i perioden 2012 – 2016 og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo fra februar 2016.

HealthTalk var tidlig ute med å trekke frem Ottersen som høyaktuell kandidat for stillingen, etter at hans navn ble tipset inn av flere av våre lesere. 

Powered by Labrador CMS