Administrerende direktør i Sykehusinnkjøp, Bente Hayes

Sykehusinnkjøp avlyser milliardanbud

En feil i oversettelsen fra norsk til engelsk i anbudsdokumentene har ført til at Sykehusinnkjøp har besluttet å avlyse anbudet på patenterte legemidler mot inflammatoriske sykdommer innen revmatologi, gastroenterologi og dermatologi.

Publisert Sist oppdatert

Anbudet omfatter patenterte legemidler mot betennelsessykdommer innen revmatologi, gastroenterologi og dermatologi.

Legemidlene benyttes i spesialisthelsetjenesten og finansieres av de regionale helseforetakene. Ifølge Sykehusinnkjøp har anskaffelsen en estimert årlig verdi på 950 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift, med en maksimal verdi på 2,1 milliarder kroner.

Legemiddelselskapene som deltar i anbudet ble informert om avlysningen rundt kl. 10 i dag. Feilen skyldtes en feil hyperlenke i den engelske oversettelsen, som ledet til et anbud for antibiotika. 

Sykehusinnkjøp opplyser til HealthTalk at de vil rette opp feilen og om kort tid kunngjøre anbudet på nytt. 

Selv om anbudet opprinnelig var planlagt iverksatt fra 1. februar, forventer Sykehusinnkjøp fortsatt å kunne holde denne tidsplanen. Fristen for legemiddelselskapene til å levere sine tilbud var satt til 8. november.

Avtaleperioden for anbudet er 1. februar 2025  til 31., januar 2026. Legemiddelselskapene kan ved utløp av avtaleperioden forlenge hele eller deler av avtalen med inntil 1 år. Maksimal samlet avtaleperiode er derfor to år.

 

Powered by Labrador CMS