Kari-Jussie Lønning (55) tiltrer i stillingen som sykehusdirektør i januar 2025.

Kari-Jussie Lønning blir ny sykehusdirektør ved Diakonhjemmet

Kari-Jussie Lønning (55) er ansatt som ny administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus og tiltrer i januar 2025. Hun etterfølger Jan Frich, som nylig ble administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF.

Publisert

Lønning kommer fra stillingen som administrerende direktør ved Modum Bad og bringer med seg en solid bakgrunn innen helsevesenet.

Lønning er utdannet lege med spesialisering i allmennmedisin og samfunnsmedisin. Hun har jobbet som fastlege og har også en master i helseadministrasjon og ledelse. I tillegg har hun fullført Nasjonalt topplederprogram. Hennes erfaring inkluderer stillinger som fagsjef og fagdirektør i Legeforeningen, samt direktør for helsetjenesten i Samskipnaden i Oslo (SIO) og kompetansedirektør i Vestre Viken HF.

Historisk utnevnelse

Ingunn Moser, leder for sykehusstyret, uttrykker stor glede over ansettelsen av Lønning som sykehusets første kvinnelige direktør og Moser fremhever Lønnings strategiske perspektiv på helsetjenesten og hennes kliniske erfaring fra både primær- og spesialisthelsetjenesten. 

– Jeg er stolt og glad over at Kari-Jussie Lønning, sykehusets første kvinnelige direktør, har takket ja til stillingen. Lønning har et strategisk og helhetlig perspektiv på helsetjenesten og på lokalsykehusenes nøkkelrolle, sier hun i en pressemelding.

Engasjement 

Kari-Jussie Lønning selv uttrykker entusiasme for oppdraget. Hun understreker Diakonhjemmet sykehus’ sterke posisjon som lokalsykehus og nasjonal faglig spydspiss. – Det diakonale fundamentet er en viktig ramme som treffer både hjertet og hodet, sier hun. Lønning forteller at hun ser frem til å samarbeide med de ansatte for å videreføre sykehusets solide posisjon og utforske nye muligheter.

Samspill med Lokale Aktører

Moser er optimistisk med tanke på Lønnings bidrag til utviklingen av sykehuset, samarbeid med andre virksomheter innen Diakonhjemmet, samt med regionale helseforetak, universiteter, høyskoler og kommunen. – Hun kjenner ideell sektor og opplever mening i i institusjonens verdisett og vårt diakonale formål. Lønning har dessuten et stort nettverk og har vært involvert i forskning, sier hun.

Powered by Labrador CMS