Redaktør Hans Anderssen og journalist Lars Brock Nilsen er klar med en ny episode av HealthTalk-podcasten

– Tipper at Beslutningsforum puster lettet ut etter den beslutningen!

I HealthTalks siste podcast diskuterer redaktør Hans Anderssen og journalist Lars Brock Nilsen Storbritannias beslutning om å si nei til Alzheimer-medisinen donanemab. Dette kan gjøre det lettere for Beslutningsforum-leder Terje Rootwelt å lande på samme avgjørelse i Norge.

Publisert

Alzheimers-medisinen donanemab har vist lovende resultater i kliniske studier, men britiske myndigheter mener at fordelene ikke står i forhold til de høye behandlingskostnadene.

– Når Storbritannia har valgt å si nei, tror jeg det kan bli enklere for Beslutningsforum å støtte en lignende avgjørelse i Norge, særlig med tanke på strenge kostnadskriterier, sier han.

I episoden dekker de også flere saker: 

Helseministeren har varslet rekordkjøp fra private helseforetak i et forsøk på å redusere helsekøene. Men så dukker en ny aktør  - Dr Fasttrack - opp som hjelper nå norske pasienter med å få privat behandling i utlandet, med støtte fra norske myndigheter. – Det er ikke en håndsrekning som Jan Christian Vestre ønsker seg, sier Brock Nilsen. 

Medisinen Litfulo, som er utviklet for behandling av alvorlig flekkvis hårtap, også kjent som alopecia areata, fikk tidligere denne uken avslag i Beslutningsforum – til tross for et sterkt mediepress rundt saken. Men spørsmålet står om det fortsatt finnes en mulighet for fremtidig godkjenning. – Vi ser fortsatt en reell mulighet til å snu beslutningen, sier Evy-Ann Hamre, leder i Alopeciaforeningen. 

– Selv om utfallet var forventet, gitt analysene som metodevurderingen er basert på tror Hans Anderssen at det er er gode muligheter for at legemiddelet kan bli innført ved en senere anledning. – Men da må vi nok se at Pfizer gir større rabatt og Beslutningsforum i større grad enn nå vurderer alopecia areata som en mer alvorlig sykdom, sier han.

Powered by Labrador CMS