Stortingsrepresentant og nestleder i Høyre, Henrik Asheim (tv) får en innføring i hvordan pakkemaskinene fungerer ved medisinfabrikken i Asker av Tommy Hippe (th) som er deltaker i fagopplæringsprogrammet. Clara Hállen er leder for produksjonen ved fabrikken.

Takedas fabrikkansatte tar fagbrev på jobben

55 operatører i legemiddelselskapet Takeda sin fabrikk i Asker fikk i fjor tilbud om å gjennomføre fagopplæring i bedriften. 12 takket ja til tilbudet og er nå på god vei til å fullføre fagprøve i Produksjonsteknikk i bedriften.

Henrik Asheim (H) var kunnskapsminister da initiativet ble startet, og han lar seg imponere av både tiltaket og de ansatte.

– Her går Takeda og de ansatte i bresjen for et glimrende initiativ som er et godt eksempel på et velfungerende samarbeid mellom private bedrifter og utdanningssektoren, sier stortingsrepresentanten og nestlederen i Høyre.

Full tenning

Takeda ble kontaktet av Folkeuniversitetet som informerte om tilskuddsordningen fra Kompetanse Norge hvor bedrifter kunne søke om midler til fagopplæring av sine ansatte. Elin Myhre som er Head of Site HR og Ann Mari Stensæth som er Site Training Lead på fabrikken tente umiddelbart på ideen og etter at ledergruppen godkjente planene fikk Stensæth ansvaret for å tilrettelegge og koordinere dette tiltaket.

Det var en fornøyd gjeng etter gjennomført omvisning. Fra venstre: Bjørn Lie, Ann Mari Stensæth, Henrik Asheim, Stig Wettre-Johnsen, Henrik Lampe Frøshaug og Clara Hállen

– Vi sendte ut tilbud til 55 av våre ansatte og er kjempeimponert over at 12 stykker - 7 menn og 5 kvinner - valgte å takke ja til dette, sier Stensæth. Hun forteller at motivasjonen er på topp og at alle nå har gjennomført teoridelen med glans og at det nå kun er den praktiske delen som gjenstår før kandidatene kan melde seg opp til fagprøve.

Godkjent på rekordtid

Bjørn Lie er Site Head ved fabrikken. Han forteller at ledergruppen brukte svært liten tid på å godkjenne tiltaket. – For oss er dette helt i tråd med de verdiene vi ønsker å stå for som arbeidsgivere, sier Lie. Det at vi får enda mer kompetente ansatte som er villige til å bruke fritiden sin på videreutdanning syns vi er veldig positivt, sier Lie. Han forteller at bedriften stilte opp med lønnet permisjon til de ansatte 4 timer pr uke i de 29 ukene teoridelen pågikk.

Folkeuniversitetet har koordinert teoriopplæringen med en lærer fra Åssiden videregående skole i Drammen.

Takeda tilrettelegger nå for at alle skal få oppfylt praksiskrav som stilles for å gjennomføre fagprøven i bedriften.

Henrik Lampe Frøshaug og Tommy Hippe er begge deltakere i programmet og svært godt fornøyd med arbeidsgiver som legger til rette for videreutdanningen. – Jeg har lært en god del men mye av dette kan vi jo allerede gjennom jobben vi gjør hver dag, sier Frøshaug. Han poengterer viktigheten av å kunne dokumentere kunnskap gjennom et fagbrev og forsikrer om at deltakelse i programmet har vært vel investert tid. Fagbrevet vil også gi opprykk i lønn for den enkelte.

Kjempeimponert

Henrik Asheim hadde med seg leder i Asker Høyre, Stig Wettre-Johnsen på bedriftsbesøket. – Da jeg fikk høre om dette initiativet ville jeg umiddelbart besøke fabrikken i Asker for å lære mer om dette og se hva de gjør, sier Asheim. Vi i Høyre er veldig opptatt av å legge til rette for mer yrkesfagopplæring og syns det er strålende at folk som allerede jobber i industrien kan få fagbrev som beviser deres kompetanse. Nestlederen er opptatt av at flere følger Takedas eksempel, og han vil bruke fabrikken som eksempel i enhver passende anledning fremover. – Jeg er kjempeimponert over de ansatte og bedriften, dette trenger vi mer av, avslutter Asheim.

Powered by Labrador CMS