Relaterte artikkler:
-
Trygve Ottersen tar over
I dag tar Trygve Ottersen (42) over som toppsjef for Direktoratet for medisinske produkter (DMP), etter å ha blitt utnevnt av Kongen i statsråd i september. Med en solid faglig bakgrunn som lege og en doktorgrad i helseprioritering og global helse, bringer Ottersen med seg både nasjonal og internasjonal erfaring til rollen.
-
Beslutningsforum sa ja til alle behandlingene
Mandag vedtok Beslutningsforum å innføre alle de fire behandlingene som ble diskutert på deres november-møte. Der ble det blant annet godkjent nye behandlinger for føflekkreft- og lungekreft-pasienter.
-
Myelomatose-medisin danket ut standardbehandling: – Overgikk alle forventninger
Benmargskreft-medisinen Blenrep, som ble trukket fra markedet for to år siden, viser nå sterkere resultater enn dagens standardbehandling Darzalex. – Kanskje den beste andrelinjebehandlingen som finnes i dag, sier Fredrik Schjesvold.
-
RFK Jr. vil «rense opp» i FDA og gjør seg klar til konflikt med Big Pharma
Utnevnelsen av Robert F. Kennedy Jr. som helseminister kan få omfattende konsekvenser for legemiddelutvikling, folkehelsepolitikk og medisinsk forskning. Hva betyr dette for helsepolitikken fremover? HealthTalk diskuterer saken i vår podcast.
-
Endringer i rasjoneringen av Ozempic: Pasienter kan få lengre utlevering
Fra 15. november kan norske apotek igjen levere ut Ozempic (semaglutid) i mer enn fire uker av gangen, etter at en periode med rasjonering har vært på plass siden 1. juli.
-
Den sjeldne blodkreft-sykdommen er en av de vanskeligste å behandle
Rundt 500 nordmenn lever med myelofibrose, en sjelden blodkreft-sykdom som fører til økt produksjon av bindevev (fibrose) i benmargen. – Enkel å diagnostisere, men utfordrende å behandle, sier ekspertene.
-
Anbefaler godkjenning av Alzheimermedisin – Et viktig steg fremover
Den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA) har nå anbefalt godkjenning av Leqembi (lecanemab) som behandling for tidlig Alzheimers sykdom, nesten fire måneder etter at det først avviste behandlingen.
-
HPV-beslutning utsettes med fire uker
Avgjørelsen om hvilken HPV-vaksine som skal tilbys de neste årene, utsettes til uke 50, ifølge TV 2.