NYE OPPGAVER: Christian Bindesbøll startet 1. januar i ny global rolle i legemiddelselskapet Roche. Illustrasjonen viser det nye hovedkvarteret til Roche i Basel, som etter planen skal bli klart for innflytning i løpet av 2024.

Norske Christian får global rolle i selskap med over 100 000 ansatte

Christian Bindesbøll har som medisinsk rådgiver i Roche Norge ledet prosjekter innen en rekke sykdomsområder. Nå trer han inn i en global rolle i et av verdens største legemiddelselskap.

Publisert

Bindesbøll annonserte på LinkedIn denne uken at han har begynt i rollen som Global Scientific Communications Leader i Roche. Molekylærbiologen skal fortsette å bo og jobbe fra Norge, men forteller til HealthTalk at han vil reise jevnlig til Roche-hovedkontoret i Basel i Sveits, i tillegg til deltakelse på internasjonale møter og kongresser. 

– I rollen som Global Scientific Communications Leader får man et overordnet strategisk ansvar for kommunikasjon av ulike medisiner og sykdomsområder. Jeg skal fortsette å jobbe med oftalmologi (øyehelse), som jeg har gjort de siste to årene i Roche Norge, forteller Bindesbøll. 

Opptatt av forskningsformidling

Den doktorgradsutdannede molekylærbiologen har jobbet flere år i legemiddelindustrien i selskapene Novartis og Roche, og har også en lang akademisk karriere bak seg. 

– I alle årene i Roche har jeg jobbet som medisinsk rådgiver innen ulike sykdomsområder, og hatt ansvaret for den medisinske strategien innen både brystkreft, nevrovitenskap, immunologi, infeksjonssykdommer og de siste årene oftalmologi. 

Bindesbøll forteller at han er lidenskapelig opptatt av forskningsformidling, og at han har vært tett involvert i Roche-podcasten «Fremtidens Helse», der han har vært programleder i podcastens andre sesong.

– I «Fremtidens Helse» intervjuet vi fageksperter innen ulike tematiske områder, alt fra hvordan helsetilbudet kan bedres med kunstig intelligens til hvordan du kan forebygge demens. I podcasten har vi også vært opptatt av å få frem pasientperspektivet, fordi pasienter sitter med mye kunnskap om sin egen sykdom, hvordan det er å leve med den og hvordan de kan få det bedre. Vi hadde fokus på å formidle budskapet på en forståelig måte, slik at det også skulle være aktuelt for de som ikke har mye forhåndskunnskap om temaet, sier Bindesbøll. 

– Hva blir status for videre podcast-arbeid i din nye rolle?

– Det kan jo hende man kan gjøre noe slikt på globalt nivå også. Forskningsformidling er relevant i den globale rollen, og podcasts er absolutt en plattform jeg tenker kan være aktuell. 

Globalt ansvar for medisinsk kommunikasjon

Strategisk kommunikasjon blir sentralt i Christians nye globale rolle i Roche.

– Det gjelder blant annet den overordnete publikasjonsstrategien, og hvordan data skal formidles gjennom presentasjoner og postere på internasjonale konferanser og kongresser. Hva, når og hvordan informasjon skal formidles i forbindelse med «readouts» fra kliniske studier er sentralt. Vi ser også på hvilke medisinske områder det trengs mer informasjon om. Det dreier seg derfor ikke bare om studieresultater, men for eksempel også hvilken rolle spesifikke molekyler spiller i utviklingen av en sykdom.

– Roche Norge er en liten del av det globale Roche-konsernet. Hvordan har du gått frem for å få en slik global mulighet?

– Det er viktig å etablere et globalt nettverk. Jeg tror det har blitt litt lettere under og etter korona-pandemien. Det er mange i det globale teamet som det er lett å ta kontakt med, for eksempel i forbindelse med at man viser interesse for en stilling. Jeg tror også det er lurt å involvere seg i globale prosjekter og ta ansvar for noen av disse, selv om du jobber i en lokal stilling. De lokale jobbene våre er veldig fleksible på den måten, ved at man kan bidra på globale prosjekter utover de lokale kjerneoppgavene. Det er også viktig å formidle hvilke utviklingsmuligheter du ønsker, slik at det kan legges til rette for dette. Rotasjoner er en fin utviklingsmulighet, der man kan jobbe deltid eller heltid for hovedkontoret eller innen et nytt område i en periode. Den nye rollen min er en ett års heltidsrotasjon, men jeg håper det åpner for muligheter senere. 

Bindesbøll er klar på at han med familie og to barn skal fortsette å bo i Norge nå, men er ikke fremmed for ideen om å flytte på seg senere.

– Jeg kunne godt se for meg å bo i for eksempel Basel, der hovedkontoret til Roche ligger.

Powered by Labrador CMS