DELER UT PRISER: Ulrich Spreng er fagdirektør i Helse Sør-Øst og Beslutningsforums fremste fagrådgiver.

Tre sykehus fikk forbedringspris

Helse Sør-Øst har tildelt sine forbedringspriser for 2024 til tre sykehus som har utmerket seg i arbeidet med å forbedre pasientsikkerheten og kvaliteten på behandlingen. – Det er inspirerende å se hvor godt det jobbes med forbedringsarbeid, sier direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng.

Publisert Sist oppdatert

Forbedringsprisene deles ut til fagmiljøer, grupper eller enkeltpersoner som har gjort betydelige bidrag til å forbedre pasientsikkerheten og kvaliteten ved sykehusene over tid. I år mottok Oslo universitetssykehus hovedprisen på 100 000 kroner for sitt arbeid ved seksjon for protesekirurgi ved ortopedisk klinikk. Gjennom målrettet innsats har de klart å redusere infeksjonsraten hos pasienter med hemiprotese fra 10 til 1,6 prosent.

– Det er mange som gjør en god jobb for å forbedre pasientsikkerheten og kvaliteten. Dette ønsker vi å løfte frem, slik at andre kan bli inspirert og lære, sier Spreng, og legger til at målet med forbedringsarbeidet er å redusere risikoen for pasientskader og uønsket variasjon, sier Spreng

De to andre prisene, hver på 50 000 kroner, ble tildelt Sykehuset Telemark og Sykehuset Østfold. Sykehuset Telemark ble anerkjent for sitt arbeid med å involvere pasienter i sin egen behandling innen psykisk helsevern, mens Sykehuset Østfold mottok prisen for sin innsats med å redusere andelen anastomoselekkasjer som er lekkasjer etter operasjon i tarmen.

Midlene fra prisene skal benyttes til videre forbedringsarbeid eller til kompetansehevende tiltak som skal øke kunnskapen om pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring ved sykehusene.

Totalt var det 20 nominasjoner til årets priser, og forslagene kom fra nesten alle sykehus og helseforetak i Helse Sør-Øst, noe som viser det brede engasjementet for forbedringsarbeid i regionen.

– Det er flott å se hvordan ulike miljøer jobber dedikert og systematisk for å gjøre sykehusene våre tryggere for pasientene, avslutter Spreng.

Powered by Labrador CMS