Over 20 norske LIS-leger deltar på ESMO i Madrid – kreftlegene spanderer turen
Onkolog og overlege Daniel Heinrich, som er leder i Norsk Onkologisk Forening, har tatt med seg 22 såkalte leger i spesialisering (LIS-leger) fra hele landet for å oppleve Europas største kreftkongress i Madrid.
Hør intervju med LIS-legene Eline Steen og Andreas Ullern fra Oslo universitetssykehus (OUS) i videoen øverst i saken.
Annonse kun for helsepersonell
ESMO, MADRID (HealthTalk): Norsk Onkologisk Forening, som er fag- og interesseorganisasjonen for norske kreftleger, har i år nemlig invitert med seg én LIS-lege fra hvert av de norske sykehusene som utdanner onkologer.
– LIS-legene får vanligvis ikke reist på slike store kongresser etter at industrien sluttet å sponse slike reiser. Vi ønsket å skape en opplevelse og en samholdsfølelse, forteller Danieln Heinrich.
Han er til daglig overlege ved Sykehuset Innlandet Gjøvik, og er leder for Norsk Onkologisk Forening.
Annonse kun for helsepersonell
– Målet er at de som har reist med oss nå, reiser hjem og forteller om dette til sine kolleger og spesielt yngre kolleger, slik at de kanskje får enda større interesse for onkologi, sier Heinrich.
Hør intervju med LIS-legene Eline Steen og Andreas Ullern fra Oslo universitetssykehus (OUS) i videoen øverst i saken.
HealthTalk fikk også tatt en prat med tre andre LIS-leger som deltok på ESMO-turen til Madrid. Det var Henriette Jodal (Vestre Viken HF-Drammen sykehus), Live Kielland (Sykehuset Innlandet HF) og Guro Eriksen (Oslo universitetssykehus).
– Det har vært et stort høydepunkt både å få møte andre LIS-leger fra andre sykehus, men også å få være med på utrolig mange og spennende foredrag, se hva som skjer rundt omkring, og se hva vi kanskje skal gjøre og kanskje ikke gjøre i fremtiden, sier Jodal, som har fokusert på nyheter rundt gastrointestinal (GI) kreft under kongressen.
Annonse kun for helsepersonell
– Det er mye av det samme. Det å få møte andre og få se det som foregår på forskningsfronten av nyheter og det som kommer i handlingsprogrammene etter hvert. Det er greit å være litt forberedt på det som kan komme. Også er det jo det sosiale, med nye og gamle venner, sier Kielland. Hun trekker frem et foredrag om «The Hallmarks of Cancer» som et av de store høydepunktene fra ESMO.
– Omfanget av konferansen, og hvor stor den faktisk er, har vært noe overveldende. Bare det å gå rundt i hallene her og føle på livet og engasjementet for onkologi her, har vært veldig fint å være vitne til. Samtidig har det vært veldig koselig å bli kjent med LIS fra de andre sykehusene, sier Eriksen, som har hatt hovedfokus på melanom under kongressen.