NY PRIS: Kun måneder etter at han fikk Innovasjonsprisen fra Universitetet i Oslo, får Kjetil Taskén ny pris for sitt kreftarbeid. Her avbildet på ESMO i Paris i 2022.
Foto: HealthTalk
Kjetil Taskén fra OUS får svensk pris for fremragende arbeid på kreftfeltet
Kjetil Taskén, som er leder for Institutt for kreftforskning (OUS), får Acta Oncologica Award fra den svenske onkologiforeningen for «fremstående vitenskapelig, klinisk og utdanningsmessig innsats på kreftfeltet.
Tirsdag 7. november kl 13.54: Saken er oppdatert med kommentar fra Kjetil Taskén.
Annonse kun for helsepersonell
Den svenske onkologiforeningen, som deler ut prisen årlig, representerer de fleste kreftlegene i Sverige.
Mottakeren av prisen Acta Oncologica Award inviteres til å holde en forelesning på foreningens årlige møte. Taskén blir overrekt prisen 20. mars neste år under Oncology Days i Malmö.
I etterkant av publiseringen av denne saken fikk HealthTalk tak i Taskén på telefonen for en kort kommentar.
Annonse kun for helsepersonell
– Jeg synes at dette var en veldig hyggelig oppmerksomhet, og jeg føler meg beæret av å motta prisen. Som en del av prisen skal jeg holde en såkalt «honorary lecture» på Oncology Days, som er tilsvarende norske Onkologisk Forum, sier Taskén til HealthTalk.
Ifølge en pressemelding fra Institutt for kreftforskning, der Taskén er daglig leder, er prisen en anerkjennelse av Taskéns vitenskapelige og strategiske arbeid, og prisen viser ifølge instituttet at hans innsats verdsettes også utenfor Norge.
Kjetil Tasken er ikke ukjent med å få priser for sitt arbeid på kreftfeltet. I mai ble det kjent at han fikk den høythengende Innovasjonsprisen fra Universitetet i Oslo. Prisen fikk han den gangen for arbeidet med å bygge opp et nasjonalt nettverk for presisjondiagnostikk innen kreft, Infrastruktur for presisjonsdiagnsotikk (InPred).
Taskén er til daglig leder for Institutt for kreftforskning ved Oslo universitetssykehus, og er også tilknyttet Universitetet i Oslo. I april ble det kjent at han skal lede EU-prosjektet PRIME-ROSE, som sammenkobler europeiske studier på persontilpasset kreftbehandling, inkludert norske IMPRESS. Prosjektet fikk 66 millioner kroner i støtte fra EU i april.