Har du lest disse sakene?
-
RFK Jr. vil «rense opp» i FDA og gjør seg klar til konflikt med Big Pharma
Utnevnelsen av Robert F. Kennedy Jr. som helseminister kan få omfattende konsekvenser for legemiddelutvikling, folkehelsepolitikk og medisinsk forskning. Hva betyr dette for helsepolitikken fremover? HealthTalk diskuterer saken i vår podcast.
-
Endringer i rasjoneringen av Ozempic: Pasienter kan få lengre utlevering
Fra 15. november kan norske apotek igjen levere ut Ozempic (semaglutid) i mer enn fire uker av gangen, etter at en periode med rasjonering har vært på plass siden 1. juli.
-
Den sjeldne blodkreft-sykdommen er en av de vanskeligste å behandle
Rundt 500 nordmenn lever med myelofibrose, en sjelden blodkreft-sykdom som fører til økt produksjon av bindevev (fibrose) i benmargen. – Enkel å diagnostisere, men utfordrende å behandle, sier ekspertene.
-
Anbefaler godkjenning av Alzheimermedisin – Et viktig steg fremover
Den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA) har nå anbefalt godkjenning av Leqembi (lecanemab) som behandling for tidlig Alzheimers sykdom, nesten fire måneder etter at det først avviste behandlingen.
-
HPV-beslutning utsettes med fire uker
Avgjørelsen om hvilken HPV-vaksine som skal tilbys de neste årene, utsettes til uke 50, ifølge TV 2.
-
Målrettet cellegift kan revolusjonere kreftbehandlingen: Slik fungerer teknologien
Den raskt voksende behandlingsmetoden antistoff-legemiddelkonjugater (ADC), også kjent som målrettet cellegift, har fått stor oppmerksomhet for sin effekt i behandlingen av blant annet brystkreft. Men hvordan fungerer egentlig denne banebrytende behandlingen?
-
Anne Hansen Ree får åtte millioner kroner til sin tredje banebrytende studie på tarmkreft
Tarmkreftforsker Anne Hansen Ree har mottatt åtte millioner kroner for å gjennomføre den tredje fasen av den banebrytende Metimmox-studien. – Dette er presisjonsonkologi for immunterapi, sier tarmkreft-eksperten.
-
Norske krefteksperter får millioner i støtte - dette skal de forske på
Kreftforeningen deler denne høsten ut 210 millioner kroner til norske kreftforskere. Tre kreft-eksperter forteller her om sine forskningsprosjekter. – Én av de hissigste kreftformene vi har, sier tarmkreft-ekspert Halfdan Sørbye.
-
Sanofi jakter på KOLS-godkjenning – eksperter strides om antall pasienter
Sanofi har søkt om godkjenning for Dupixent som behandling for pasienter med ukontrollert KOLS. Blir behandlingen godkjent, vil dette være Dupixents niende indikasjon i Beslutningsforum. Ekspertene er imidlertid uenige om hvor mange pasienter som faktisk vil være aktuelle for behandlingen.
-
Frykter for gravide - nå blir reseptfri medisin mot soppinfeksjon reseptpliktig
Soppinfeksjon-medisinen flukonazol har tidligere vært reseptfritt i norske apotek. Men nye advarsler om bruk under graviditet gjør at legemidlet nå blir reseptpliktig.