Coronaviruset

Koronadugnad: Legemiddelselskapene tilbyr nå sine ansatte med helsefaglig bakgrunn til kommune- eller spesialisthelsetjenesten under pandemien.

Legemiddelindustrien tilbyr sitt helsepersonell til koronadugnaden

I legemiddelindustrien jobber mange leger og sykepleiere, og de trengs nå i den offentlige helsetjenesten. Mange av LMIs medlemmer gir derfor sine ansatte permisjon med lønn for å melde seg til tjeneste.

Publisert

LMI forteller at de har vært i kontakt med flere av de store selskapene i medlemsmassen, og alle tilbyr sine ansatte med helsefaglig bakgrunn å bidra i kommune- eller spesialisthelsetjenesten under pandemien. Bare i Pfizer i Norge, som har 85 ansatte, jobber det 15 leger og sykepleiere, og over 20 farmasøyter.

– Vi har åpnet for at våre ansatte med helsefaglig bakgrunn kan få betalt permisjon i inntil 13 uker, dersom de ønsker å jobbe som frivillige i det offentlige helsevesenet nå under koronapandemien.  Vi er glade for å kunne bidra på denne måten, det er tross alt en dugnad. Og dette gjelder ikke bare i Norge, men for vårt selskap globalt, sier daglig leder i Pfizer Norge, Sissel Lønning Andresen.

Også i MSD, som har 120 ansatte i Norge, oppfordres de ansatte til å melde seg til tjeneste.

– Vi har også til vanlig en ordning der alle ansatte kan få lønnet permisjon til å jobbe 40 timer i året med frivillig arbeid. De ansatte med helsefaglig bakgrunn har ikke denne timebegrensningen, så våre leger, sykepleier og farmasøyter kan jobbe for helsetjenesten på vår regning så lenge det er behov for det, sier direktør for myndighetskontakt, Hans Petter Strifeldt.

Også selskaper som GSK, Amgen, AstraZeneca, Roche, Eli Lilly og AbbVie, for å nevne noen, har mange ansatte med medisinskfaglig bakgrunn, og har lagt til rette for at de kan bidra som frivillig dersom de ønsker og har mulighet det.

Donerer

Legemiddelindustrien jobber nå intenst for å utvikle en vaksine mot coronaviruset og eksisterende legemidler testes ut i stor skala for å finne ut om de har effekt i behandlingen av covid-19. Flere av legemiddelselskapene har enten allerede utviklet eller jobber med å utvikle effektive tester. Flere donerer også legemidler og hardt tiltrengt smittervernutstyr. I går ble det kjent at AstraZeneca donerer 9 millioner ansiktsmasker for å hjelpe helsevesenets håndtering av COVID-19 over hele verden.

Dette er legemiddeIindustrien

Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for de 11 selskapene som produserer legemidler i Norge. Totalt har LMI 57 medlemsbedrifter, som til sammen har rundt 4000 ansatte. En stor del av disse er helsepersonell som leger, sykepleiere og farmasøyter.

Powered by Labrador CMS