Hun er AstraZenecas nye medisinske onkologi-direktør for 26 europeiske land
Benedikte Akre gjør et karrierehopp når hun går fra stillingen som onkologi-direktør for Norden til å få ansvar for 26 europeiske land i AstraZeneca. Hun tar også plass i den medisinske ledergruppen for Europa og Canada.
Stillingen med den omfangsrike tittelen Head of Oncology Medical: Nordics, Central Eastern Europe & Baltics/Western & Southern Europe, er nyopprettet og har sitt opphav i at AstraZenecas toppledelse har sett at selskapet kan få til mer i de små og mellomstore landene i Europa.
Mangfold
– Europa er mer enn Tyskland, England, Frankrike, Italia og Spania som har sine egne medisinske direktører representert i ledergruppen. Jeg har ansvar for å sikre strategisk retning innen onkologi for alle de små og mellomstore landene i Europa. Det er et mangfold av land der det finnes store muligheter for samarbeide og hvor vi kan skape en sterkere tilstedeværelse til beste for pasientene. I rollen vil jeg også sikre engasjement og partnerskap med ledere globalt og regionalt innenfor medical, access, kommersielt, forskning og utvikling og kliniske studier. Jeg skal også være landenes knutepunkt til det regionale og globale nivået slik at vi ikke ender opp som en samling av 26 ulike siloer, sier Benedikte Akre.
Overflødighetshorn
AstraZeneca investerer tungt innen forskning og innovasjon, og onkologiporteføljen har formelig eksplodert de siste årene. Selskapet har produkter innen legemiddelkategoriene immunsjekkpunkthemmere, målrettet behandling, bispesifikke antistoffer, antistoff legemiddelkonjugater, og nå senest celleterapi og epigenetik.
– Organisasjon og struktur er selvsagt viktig, men til syvende og sist er det hva vi kan gjøre bedre for pasientene som virkelig betyr noe. Det rikholdige arsenalet av legemidler som vi har på markedet og som befinner seg i pipeline gir oss muligheter til å angripe kreften fra flere vinkler - både å drepe kreftcellene direkte og indirekte ved å aktivere pasientens eget immunsystem.
Hun forteller at AstraZeneca også designer studier som kombinerer legemidler innen egen portefølje. Selskapet har dessuten inngått allianser med andre selskaper som japanske Daiichi Sankyo som har utviklet antistoff legemiddelkonjugatet trastuzumab deruxtecan som selges under merkenavnet Enhertu. – Vår kreftstrategi kan oppsummeres slik; slå til tidlig og smartere, sier hun.
Akre er utdannet Bioingeniør, Farmasøyt og ledelsesutdanning gjennom Solstrandprogrammet , og har lang erfaring fra farmasøytisk industri. De siste fem årene har hun vært medisinsk direktør for Norden og Baltikum i AstraZeneca. Før det jobbet hun i Bristol-Myers Squibb der hun var global direktør innen immunterapi og føflekkreft.