Har du lest disse sakene?
-
Kombinasjonsbehandling når hovedmål i eggstokkreftstudie: – Norske pasienter i nøkkelrolle
Tilsetning av kreftlegemiddelet Jemperli (dostarlimab) til både standard kjemoterapi og Zejula (niraparib) som vedlikeholdsbehandling med og uten bevacizumab forbedret progresjonsfri overlevelse hos nydiagnostiserte pasienter med avansert eggstokkreft. – Det er svært gledelig at norske sentre og pasienter har deltatt i denne sentrale fase 3-studien, sier Hege Edvardsen, medisinsk sjef for onkologi i GSK Norge.
-
DMP-sjefen: – Vi har ikke lenger saksbehandlingskø for metodevurderinger
I et oppfølgingsmøte mellom helseminister Jan Christian Vestre, Beslutningsforum, Direktoratet for medisinske produkter (DMP, Sykehusinnkjøp og Legemiddelindustrien (LMI) gjorde DMP-direktør Trygve Ottersen det klart at direktoratet nå har kvittet seg med sakbehandlingskøen for metodevurderinger av legemidler.
-
Novo Nordisks nye slankemedisin leverte ikke godt nok - selskapet stuper på børsen
Wegovy-etterfølgeren CagriSema fra Novo Nordisk viste 22,7 prosent vektreduksjon i ny studie. Forventingen var 25 prosent, og nå har markedsverdien til selskapet falt med 125 milliarder kroner.
-
Unilabs tapte milliardanbud - tar staten til retten
Helse Sør-Øst har tildelt hele rammeavtalen for polikliniske laboratorietjenester til Fürst fra 2025. Unilabs Laboratoriemedisin får ingenting. Nå frykter Unilabs-sjefen nedleggelse og oppsigelser, og i januar blir det rettsak.
-
Zelluna tar kontroll over Ultimovacs i strategisk sammenslåing - toppsjef går på dagen
Zelluna Immunotherapy blir den dominerende parten i den planlagte sammenslåingen med Ultimovacs. Selv om transaksjonen formelt omtales som en fusjon, er det tydelig at Zelluna vil forme navnet, ledelsen og strategien for det nye selskapet.
-
De viktigste studiene fra ASH 2024: Norske blodkreft-leger oppsummerer
HealthTalk var til stede på ASH 2024, verdens største hematologi-kongress, der ny forskning innen blodsykdommer og blodkreft sto i sentrum. I vår siste podcast-episode oppsummerer redaksjonen og flere norske blodkreftleger de største høydepunktene fra årets kongress.
-
Legemiddel fortsetter å beskytte pasienter mot tilbakefall av brystkreft
Pasienter med høyrisikotidlig brystkreft som ble behandlet med Lynparza (olaparib) etter operasjon har fortsatt lengre overlevelse enn de som fikk placebo, seks år etter endt behandling.
-
Medisin forlenger tiden før brystkreft kommer tilbake: – Kan endre behandlingspraksis
En ny brystkreft-medisin viser bedre progresjonsfri overlevelse hos pasienter med hormonreseptorpositiv, HER2-negativ brystkreft. – Resultatene kan potensielt endre behandlingspraksisen for denne pasientgruppen, mener overlege Egil Støre Blix ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.
-
Anette Weyergang kåret til årets kreftforsker på OUS
Anette Weyergang er prosjektleder ved Institutt for Kreftforskning (OUS), hun har avdekket RAB-proteinets rolle i transporten av antistoff-legemiddelkonjugater (ADC-er) og etablert sitt eget diagnostikkselskap. Nå kan hun også smykke seg med tittelen Årets kreftforsker.
-
Norsk hematolog tror ny KLL-behandling kan bli førstevalg før 2030
En ny kombinasjonsbehandling for pasienter med kronisk lymfatisk leukemi (KLL) viser imponerende resultater i tidlig fase på ASH-kongressen i San Diego. – Dette er utrolig spennende og lovende, sier overlege Eirik Tjønnfjord ved Sykehuset Østfold.