Legemidler og biotek
Cancer Crosslinks: Norsk kreftkonferanse samler nasjonal og internasjonal kreftekspertise
Torsdag går Cancer Crosslinks av stabelen. Konferansen er blitt en svært viktig møteplass for internasjonale krefteksperter, norske klinikere og norsk legemiddelindustri. I år er det 12. gangen Cancer Crosslinks arrangeres.
Oslo Cancer Cluster (OCC) og Bristol-Myers Squibb (BMS) etablerte Cancer Crosslinks for 12 år siden som en møteplass for klinikere og forskere. Siden 2009 har andre legemiddelselskaper vært med som medsponsor og i år er det Sanofi Genzyme. Årets tema er “Progress in Cancer Care – A Tsunami of Promises or Game Changing Strategies?”
- Kreftpasienter har i dag flere behandlingsalternativer enn noen gang før. Implementering av immunterapi og målrettet behandling i klinisk praksis fortsetter å gi oppsiktsvekkende behandlingsresultater, men utviklingen innen kreftforskningen har likevel tatt et stort sprang fremover. Det er viktig å følge med i timen om hva som foregår og Cancer Crosslinks bidrar med å gi et innblikk i noe av det mest spennende innen feltet akkurat nå. Det sier Jutta Heix fra OCC og Ali Areffard i BMS, som er ildsjelene bak Cancer Crosslinks.
Les også: AI er bedre enn leger til å diagnostisere brystkreft
Viktig møteplass for norske og internasjonale krefteksperter
Her kan du melde deg på Cancer Crosslinks.
- Hensikten med konferansen er å skape dialog og tverrfaglig samarbeid mellom fagfolk innen kreftfeltet fra ulike disipliner, heve kompetansen og legge til rette for nytenkning innen kreftforskning, sier Ali Areffard. Denne gangen har vi med oss ledende forskere fra USA, Tyskland og Norge innen disiplinene immunterapi, målrettet behandling og celleterapi innen hematologi og solide svulster, legger Jutta Heix til, og vi ser stor interesse for å delta med mer enn 320 påmeldte fra hele Norge.
Professor Jason Luke er en av de store navnene som skal holde foredrag på Cancer Crosslinks. Han leder Cancer Immunotherapeutics Center og er professor ved University of Pittsburgh School of Medicine. Luke er medisinsk onkolog, og spesialiserer seg i tidlig fase legemiddelutvikling innen melanom og solide svulster. Han har vært leder for en rekke kliniske studier for en rekke immunterapier.
Det knytter seg også store forventninger til foredraget til Dr. Michel Sadelain som er direktør for det svært anerkjente Memorial Sloan Kettering sitt Center for Cell Engineering. Han er blant de ledende forskerne inne CAR-T.
Skreddersyr behandling
Ali Areffard har doktograd i kreft og immunsystemet fra Radiumhospitalet og er medisinsk fagsjef for onkologi i legemiddelselskapet BMS. Han er svært opptatt av å videreutvikle et bredere privat-offentlig samarbeid for at norske pasienter får rask tilgang til de store innovasjonene i kreftbehandlingen.
- Et godt og utviklende samarbeid mellom industri, akademia og myndigheter blir mer og mer viktig for at norske pasienter skal få tilgang til nye medisinske innovasjoner, både gjennom forskning men også implementering av de nye diagnostika og terapier i klinisk rutine. Det globale tempoet innen kreftforskningen øker raskt og for at vi i Norge ikke skal henge etter må vi få til gode samarbeid. Medisinsk innovasjon har ingen verdi dersom det ikke kommer frem til pasienter. CAR-T og innovative kombinasjoner innen kreft og hematologi -området er gode eksempler på den raske utviklingen, sier Areffard. Oslo Cancer Cluster har nesten 100 medlemmer fra det offentlige og private. Initiativer og møteplasser som Cancer Crosslinks er viktige plattformer for å dyrke nye og fruktbare privat-offentlige samarbeid, sier Jutta Heix som er Head International Affairs hos OCC
Her kan du lytte til podcasten Syvmilssteg innen lungekreftbehandlingen - men fremdeles langt fram, med Ali Areffard og professor og lungekreftlege Åslaug Helland.
Vi anbefaler også at du ser denne videoen der Areffard forklarer hvordan immunterapi virker.